Bożena Żak-Cyran

Jestem dietetyczką i dietoterapeutką. Zajmuję się zawodowo zdrowym odżywianiem od ponad 25 lat. Przez kilkanaście lat pracowałam w nadzorze żywienia placówek leczniczych i wychowawczo-oświatowych. Od 1996r. specjalizuję się w dietoterapii opartej na zasadach makrobiotyki oraz medycyny chińskiej. W swojej pracy czerpię przede wszystkim z osobistych doświadczeń związanych z powrotem do zdrowia po przebytej chorobie nowotworowej. Odzyskałam zdrowie po zastosowaniu diety makrobiotycznej, którą praktykuję przez cały czas razem z moją rodziną.

Dieta ta stała się moją profilaktyką, moim sposobem życia, nową filozofią, którą stosuję z wielką przyjemnością.
Moim celem jest przekazywanie innym wiedzy w zakresie prawidłowego odżywiania i samodoskonalenia, wiedzy, którą sprawdziłam na sobie z pozytywnym skutkiem. Moja działalność obejmuje pisanie książek, organizowanie cyklicznie kursów „Gotujmy dla zdrowia”, prelekcji, wykładów, wczasów ze zdrową dietą oraz udzielania indywidualnych konsultacji dietetycznych. Szczególnie specjalizuję się w konsultowaniu osób z problemami nowotworowymi, łącząc dietoterapię z metodą psychoterapii.

Sens życia widzę w samodoskonaleniu poprzez twórcze traktowanie życia w różnych dziedzinach, poczynając od świadomości odżywiania, oddychania, medytacji i ruchu aż do wykorzystania nieograniczonego potencjału umysłu ludzkiego.
Więcej informacji o prowadzącym pod linkiem www.dietoterapia.info

Dietoterapia, Kuchnia 5 Przemian dla zdrowia

Wykład „Odżywiaj się właściwie, aby wzmacniać zdrowie i chronić organizm przed chorobami”

Podczas tego wykładu dowiecie się Państwo:

  1. Jakie jest żywieniowe podłoże chorób
  2. Jaka jest rola pożywienia roślinnego w ochronie zdrowia (badania naukowe)
  3. Czym jest energia pożywienia i jaki jest jej wpływ na witalność człowieka
  4. Jakie są i czym się charakteryzują najważniejsze grupy pokarmowe

Po wykładzie będzie możliwość zadawania pytań oraz zakupu książek z autografem.

WARSZTAT „Zdrowe śniadanie na dobry początek dnia”

Zapraszamy na warsztaty wspólnego gotowania według Kuchni Pięciu Przemian, podczas których przyrządzimy zdrowe, smaczne i proste śniadanie. Wspólnie przygotujemy: zupę zbożowo-warzywną, kaszę na słodko, jajecznicę z tofu oraz pastę do chleba.

Będzie nie tylko zdrowo, ale i smacznie! Zapraszamy.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s